BeerCatcher Februar

Paket meseca FEBRUARJA

BEVOG NITRO COCONUT PORTER
NITRO COCONUT PORTER iz pivovarne BEVOG

Pripravite se na kremno eksplozijo vseh čutov.
Po večletnem tihem testiranju v pivovarni in izdaji nekaj piv v obliki točenega nitro piva smo prišli do spoznanja, da so nekatera piva z nitrom enostavno predobra, da jih ne bi poizkusili nekako napolniti tudi v končnemu kupcu prijaznejšo embalažo.
Obenem smo ugotovili, da je morda prav nitro pivo najboljša izbira, kako narediti temno pivo spet bolj privlačno ljudem.


Vasja, naš headbrewer, se je v porter s kokosom zaljubil že kot homebrewer, ko je prvič poskusil eksperimentirati s kokosom.
Kot vedno, ko delamo s sadjem in začimbami, smo tudi tokrat uporabili pravi ekološko pridelan kokos. Da dobimo bolj kompleksen okus, kokos zelo skrbno ročno popečemo. To zahteva dosti ročnega dela in truda, da ujamemo ravno pravi trenutek, ko kokos ne izžareva le svojega značilnega okusa pač pa v kombinaciji s praženimi in karameliziranimi sladi poudari zelo oreškasto aromo in okus.

Bogato, pitno in z 5,5% ne pretežko pivo z lepo zaokroženim telesom in pa kremasta tekstura pokažeta vse lepote tega Nitro Coconut Porterja.
Nujno ga natočite po nitro tehniki, ki je prikazana tudi na pločevinki.

Nitro? Kaj? Zakaj?
Pivo v osnovi vsebuje CO2, ki mu da mehurčke, peno, nekaj texture. Pri nitro pivu, pa je vsebnost CO2 zelo nizka, kot nadomestek pa služi dušik. Dušik v pivu tvori dosti manjše mehurčke in za to je pena dosti bolj kremasta. del te pene popijete z vsakim požirkom, kar pa pivu da kremasto, svilnato mehko teksturo.

KAPUŠIN PALE ALE
PALE ALE iz pivovarne KAPUŠIN
Ta belokranjski pale ale je le rahlo motnikave zlate barve, na vrhu kozarca pa za dalj časa postane večja bela glava. Predstavi se z nežnejšo sadno aromo zelo blagega tropskega značaja. Srednje izrazita grenkoba dodobra podraži naše brbončice s svojim izrazitim travnato-zeliščnim značajem. Na koncu pa se vse skupaj izpelje v precej konkreten zeliščni pookus, ki še dolgo pusti svojo sled na našem jeziku. 
 
Kapušin Pale Ale je preprostejši pale ale, v večini brez kakšnih posebnih odstopanj, z izjemmo zelo ostrega zeliščno obarvanega finiša. V svojem značaju pa tudi zelo spomni na lastnosti ležakov. Prav zaradi tega zna biti najbolj všeč pivcem ležakov, ki bi radi poskusili nekaj novega, malo drugačnega.
KRALJ MATJAŽ GOLDEN ALE
GOLDEN ALE iz pivovarne KRALJ MATJAŽ

Enkica je tak ljudski pir. Svetel in nevarno piten Ale zgodnje fermentacije bo navdušil s svojo polnostjo in tradicionalno svežino. Popoln spremljevalec poletja!

  • alk 5,0%
  • stil Golden Ale
KRANJSKO PIVO RDEČE
RDEČE iz pivovarne KRANJSKO PIVO
LOO-BLAH-NAH AMERICAN IPA
AMERICAN IPA iz pivovarne LOO-BLAH-NAH

Klasični ameriški India Pale Ale, kjer je poudarek na hmelju – pivo ga vsebuje kar sedem različnih vrst. Že sam vonj – tropsko sadje v podpori citrusov in rahlih borovcev – vam bo napovedal bogat okus piva, ki se zaključi z dolgo in intenzivno grenčico.

  • alk 5,6%
  • ibu 60

 

BURGERMEISTER iz pivovarne MATT

Za vodenje občine je potrebno nenehno iskanje harmonije, vključevanje različnih pogledov, trdo delo in ljubezen do domačega kraja. Ko se ustvari prava kombinacija vseh naštetih elementov, je uspeh neizogiben. In prav to je uspelo občini Kočevje, ki postaja primer pozitivne prakse v Sloveniji. Zato pivo odslikava tovrstno izkušnjo, njegovo okušanje pa ponuja občutenje uspeha! … Na zdravje!

  • stil Black IPA
  • ibu 39
  • ebc 57
  • alk 5,4%



NABOJ MAC
MAC iz pivovarne NABOJ
 
 
 
ROOSTER DOUBLE DRY HOP
DOUBLE DRY HOP iz pivovarne ROOSTER
Dvojno hladno hmeljeni Rooster nas omreži z izrazito in zelo vabljivo hmeljno aromo, ki se pokaže z zelo pogumnim citrusnim karakterjem. Izpod srednje velike bele glave, ki se le počasi usede, mu spremljavo nudi še rahel piš sladkega sadja. Motnikavo telo, ki je svetle zlate obarvanosti, pa v okusu zaznamuje srednje nežna hmeljna grenkoba ob spremljavi lahkotnega citrusno-limonastega priokusa. Nežnejši, rahlo poprast pookus, pa še nekaj časa posedi v ustih.
 
Rooster DDH Pale Ale je pivo preprostega značaja, lahkega telesa in izjemno svežega duha. Je lahkotno piten, dvojno hmeljenje pa poskrbi, da v aromi zelo lepo pokaže ves svoj hmeljni repertoar in tako navduši ljubitelje hmeljno bolj izraženih zvarkov.  
  • alk 4,5%
  • stil APA
BeerCatcher darilna naročnina

Povej kaj si misliš

Shopping Cart
Ste 18+? Za ogled vsebin in nakup izdelkov na tej spletni strani morate biti polnoletni.