Paket meseca AVGUSTA

green gold brewing povodni mož
POVODNI MOŽ pivovarne GREENGOLD BREWING

Zapeljal je Ljubljančanke, zakaj ne bi tudi vas? Povodni mož, slovensko pivo leta 2017 po izboru bralcev portala pivopis.si, je zmagovalno ameriško-slovensko zavezništvo. V njem smo povezali slovensko hmeljsko sorto Auroro ter ameriške Centennial, Citro in Simcoe. Kot je značilno za piva West Coast IPA, tudi Povodni mož v okusu izstopa z mamljivo kombinacijo tropskega in citrusnega sadja, zato vas bo zagotovo zapeljal s svežino in sočnostjo. Še France bi rekel: Enga še pa lahka!

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

  • alk 5,8%
 
 
 
crazy duck brewery jupi
JUPI iz pivovarne CRAYZ DUCK BREWERY

Ime za to pivo je nastalo povsem spontano. Priklopili smo testni
sod v lokalnem pubu, s pipe pa je pritekla motna, živorumena
tekočina, ki je dišala že ob točenju v kozarec. Po prvem požirku
pa smo vedeli, da je to JU-PI.
Gre za pšenično pivo ameriškega stila, ki nima okusa po bananah, kot
ga imajo klasična pšenična piva. Poudarek je na aromatičnem hmelju,
ki ponudi veliko arome in okusa. Mi smo uporabili Citro in Mosaic.

  • alk 4,7%
matt pragozd
PRAGOZD iz pivovarne MATT

Stil piva amber ale.

  • alk 6,1%
  • ibu 38
  • ebc 32
amager pink farts and unicorns
PINK FARTS AND UNICORNS iz pivovarne AMAGER distributor: HOPPINESS

Stil piva: Pale Lager-Hoppy/India (IPA)

  • alk 4,5%
naboj zipa
ZIPA iz pivovarne NABOJ

Stil piva: Lahki IPA

Pivovarna Naboj, ki imena svojih piv išče v računalniškem svetu, je za spomin na poletno obdobje zvarila nekaj bolj lahkotnega. Pripravili so session IPA, ki so ga poimenovali ZIPA.

Prijetna in lepo izrazna tropsko-citrusna sadna kombinacija arome pogumno zadiha izpod večje in puhaste glave umazano bele barve, v ozadju pa jo spremlja še nekaj cvetličnih not. Trajajoča pena se za kar nekaj časa usede na vrhu motnikavega piva, ki je všečne oranžno-ognjene barve. V okusu prevladuje solidna hmeljna grenkoba, nekoliko zeliščna v finišu, v začetku pa jo spremlja tudi lahkotna sadna sladkoba. Pookus na koncu s suhim občutkom še zelo dolgo pusti
kar izrazito sled na jeziku.

ZIPA je lahkotno in poletno pivo, temu letnemu času primernega sadnega značaja, ki pa v okusu prinese celoten in tipičen značaj IPA zvarkov. Nižja stopnja alkohola in polnost okusa ter značaja pa pomenijo, da je session IPA tak kot pač session mora biti.

  • alk 4,5%
 
 
gayerau american pale ale
AMERICAN PALE ALE iz pivovarne GAYERAU

Stil piva: APA

Gayerau je staro (nemško) ime za Dvorec Lisičje, ki se nahaja pri Škofljici. To ime pa nosi tudi mala, garažna pivovarna v Škofljici, kjer se poleg nekaterih ostalih stilov piva vari tudi moderna klasika – American Pale Ale.

Pivo je žareče zlate barve, kar precej motnega telesa in zakrito z večjo, a kar kmalu begajočo rumenkasto belo glavo. Aroma Gayerau APA piva je nekoliko nežnejše narave, a je prijetno sadna z nekaj travnatega pridiha hmelja. Tudi v okusu se lepo pokaže sadna sladkoba, nekako breskovega značaja, ki pa jo dopolnjuje še nežnejša, oziroma razmeroma nežna hmeljna grenkoba, ki v po okusu še za nekaj časa pusti dokaj rahlo sled.

American Pale Ale pivovarne Gayerau je tipičen, lahkoten pale ale, nežnega značaja in preprostih karakter stik.
Pivo po katerem lahko posežejo bolj zahtevni kraft ljubitelji, pa tudi pivci najbolj poznanih pivskih klasik.

  • alk 5,2%
mali grad šlagerica
ŠLAGERICA iz pivovarne MALI GRAD

Šlagerica je tradicionalni svetli ležak, varjen z najboljšima slovenskima hmeljema Auroro in Styrian Golding Celeio, k s svojo nežno grenčico lepo uravnovešata izrazito sladno noto. Osvežilno!

  • alk 4,9%
 
 
rikon klik
KLIK iz pivovarne RIKON

Stil piva: NEIPA

Klik je do popolnosti motnega telesa zelo umazanega in temnega odtenka zlate barve. Na vrh kozarca se vsede srednje velika in malenkost umazana glava, ki tam kar lepo postoji. V aromi ga izdajajo sicer nežnejši sadni pridihi, kjer lahko srečamo bežne, a zelo zrele sladke in tudi citrusne note. V požirku najprej poboža s srednje nežno hmeljno grenkobo, ki pa jo takoj prevzame saden občutek s sladkobo in tudi nekaj citrusi. Poprast finiš še malo podraži, rahlo grenkoben in suh pookus pa kar traja in traja.
Klik NEIPA je na telesu nekoliko bolj izrazit in nekoliko bolj nasiten. Ob vsem svojem značaju pa tudi zelo dobro skriva alkoholno stopnjo – v požirku je ni zaznati, na koncu pa vseeno da vedeti, da je ta številka kar precej solidna.

  • alk 8,5%

1 thoughts on “Paket meseca AVGUSTA”

Povej kaj si misliš

Shopping Cart
Ste 18+? Za ogled vsebin in nakup izdelkov na tej spletni strani morate biti polnoletni.